Sajian Menarik di Hulu Langat

Adakah anda masih tercari-cari tempat makan menarik sekitar Hulu Langat yang boleh anda singgah? Jangan risau, kami ada senarainya! Dari masakan kampung, makanan Barat, shellout ke sate, semuanya ada!

Berikut kami senaraian 8 tempat makan sekitar Hulu Langat yang boleh anda terjah. Senarai ini tidak mengikut ‘ranking’, jadi teruskan membaca ya!

#1. Restoran Terra Pong

Pemandangan di Restoran Terra Pong Hulu Langat

Terletak di Lot 679, Pekan Batu Lapan Belas, 43100 Hulu Langat, Selangor dan waktu operasi : Setiap hari, 12 tengah hari hingga 12 tengah malam. Mengapa Terra Pong? Kerana restoran Thai-Muslim ini merupakan sebuah restoran terapung! Satu konsep dekor yang jarang ditemukan di Malaysia, memang unik!

Selain itu, bukan sahaja konsep dekor yang menarik, malah menu di sini juga tidak kurang hebatnya! Kebanyakan menu di sini merupakan hidangan Thai, jadi pesan sahaja yang mana anda berkenan.

Antara menu popular yang anda boleh cuba ialah tomyam, Siakap Tiga Rasa, Nasi Ayam Goreng Daun Selasih dan banyak lagi. Untuk minuman pula, Thai Iced Tea merupakan antara yang laku keras di sini.

Read Previous

Tempat Menarik di Hulu Langat Selangor

Read Next

DR4 – HALIA HITAM, mencegah dan merawat berbagai penyakit kronik

Leave a Reply

%d bloggers like this: